Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008

Οι πρώτες ανακοινώσεις!

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, φίλοι Bookcrossers ήρθανε στην Λάρισα για το πρώτο προσυνεδριακό δρώμενο για το συνέδριο του 2009. Και επειδή δεν θα μπορούσαμε να τους αφήσουμε έτσι, τους υποσχεθήκαμε να τους ανακοινώσουμε κι επίσημα ενα-δυο πραγματάκια για το Συνέδριο, για να ξεκινήσουνε να κάνουνε τα σχέδια τους και να ενημερώσουνε φίλους και γνωστούς. Και αγνώστους. Γιατί αυτό κάνανε τα παιδιά, ενημερώνανε περαστικούς στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, δίπλα σε ενα απο τα πολλά συντριβάνια της πόλης για το Bookcrossing και το Συνέδριο. Και φυσικά, δεν θα μπορούσανε να λείπουνε τα βιβλία: περίπου 147 (!) βιβλία μαζευτήκανε και μοιραστήκανε τελικά σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, απο μωρά σε κούνιες που μαμάδες πήρανε παιδικά βιβλία για να τους τα διαβάσουνε μέχρι ηλικιωμένους που θέλανε να ξαναξεκινήσουνε διάβασμα!
Οι ανακοινώσεις φυσικά γίνανε, δεν θα γλιτώναμε έτσι. Ανακοινώσαμε λοιπόν πως το επόμενο Συνέδριο, που θα γίνει στην Λάρισα, θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 24-25-26 Απριλίου 2009! Πρόκειται για την Παρασκευή - Σάββατο -Κυριακή μετά το Πάσχα και το επιλέξαμε για να βολέψει όσο το δυνατόν περισσότερους αλλά και για να μην χάσει κάποιος το τετραήμερο που προκύπτει απο την Πρωτομαγιά. Και το Συνέδριο φυσικά θα έχει και την ιδιαίτερη ονομασία, θα λέγεται Antamoma, μια αναφορά στο έθιμο του Ανταμώματος, σύμφωνα με το οποίο διάφορες ομάδες, κάτοικοι περιοχών και γενικά άνθρωποι που έχουνε κάτι κοινό, μαζεύονται μια φορά το χρόνο για να περάσουνε καλά, να γιορτάσουνε τα κοινά τους στοιχεία και να δούνε για άλλη μια φορά ο ένας τον άλλο. Όπως στα Ελληνικά Συνέδρια δηλαδή, όπου βρισκόμαστε όλοι με αφορμή την κοινή μας αγάπη για τα βιβλία και το Bookcrossing και ξαναβλεπομαστε και περνάμε τέλεια!
Όσο περνάει ο καιρός θα γίνονται όλο και περισσότερες ανακοινώσεις απο εδώ όπως τα προτεινόμενα ξενοδοχεία για διαμονή τις μέρες του Συνεδρίου, το θέμα του, αναφορές στους συγγραφείς που θα γνωρίσουμε και ό,τι άλλο σκεφτούμε για να σας ενημερώνουμε! Σας περιμένουμε λοιπόν όλους σας στην Λάρισα, στις 24 Απριλίου!

The previous weekend, bookcrossers visited Larissa for the first preconventional event. For that reason, we promised them to make a few announcements for the 4th Greek Bookcrossing Convention, in order to make their arrangements and to inform some friends even the strangers. And that's what the bookcrossers did! They stood in Larissa's Central Square and informed the peoeple about the forthcoming bookcrossing convention in our town along with the release of about 147 books that were given to peoeple of all ages!
We made the announcements about the date and the name of the 4th Greek Bookcrossing Convention. The convention wil be held on 24-25-26 April 2009! It's the week after the Greek Orthodox Easter.  And the name of the Convention is Antamoma.  Antamoma is a custom where different groups of people that have something in common they gather to have fun and meet each other once a year. It's what happens during the Greek Bookcrossing Conventions where with our common love for the books and the Bookcrossing , we gather,  see each other and have a great time.  
As the time passes, we will make announcements  about the convention's theme , your accomodation and the hotels that we suggest, the authors that you will have the chance to meet and etc.
We hope to see you all at Larissa on 24th April.